Tort mascarpone |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Porcji: 10 Głosów: 4 Ocena: 4.25 Składniki: - 500 gram mascarpone
- 1/2 litra kremówki 30%
- 1/2 puszki mleka skondensowanego ugotowanego
- 1 tabliczka białej czekolady
- 4 łyżki żelatyny
- biszkopt z 3 jajek lub gotowy kupiony (3 płyty)
- płatki migdałowe do ozdobienia tortu
|
Opis przygotowania: Kremówkę ubijamy, dodajemy mascarpone, dobrze miksujemy. Żelatynę rozrabiamy według przepisu na opakowaniu i dodajemy. Dzielimy na dwie połowy. Do jednej dodajemy mleko skondensowane, a do drugiej czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Krem gotowy. Przekładamy nim warstwy i ozdabiamy płatkami. |
|
Opis / Uwagi: Proszę o komentarze. Naprawdę pyszny jak komuś znudziły się torty z masła (bleeee ohyda). |
|
|
Przepis został dodany przez: colin2911 |
Przepis czytano już 7148 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |