przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Tort mascarpone


Poziom: średni
Czas: 30 min.
Porcji: 10
Głosów: 4
Ocena: 4.25
Składniki:
- 500 gram mascarpone
- 1/2 litra kremówki 30%
- 1/2 puszki mleka skondensowanego ugotowanego
- 1 tabliczka białej czekolady
- 4 łyżki żelatyny
- biszkopt z 3 jajek lub gotowy kupiony (3 płyty)
- płatki migdałowe do ozdobienia tortu

Opis przygotowania:
Kremówkę ubijamy, dodajemy mascarpone, dobrze miksujemy. Żelatynę rozrabiamy według przepisu na opakowaniu i dodajemy. Dzielimy na dwie połowy. Do jednej dodajemy mleko skondensowane, a do drugiej czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Krem gotowy. Przekładamy nim warstwy i ozdabiamy płatkami.
Opis / Uwagi:
Proszę o komentarze. Naprawdę pyszny jak komuś znudziły się torty z masła (bleeee ohyda).
Przepis został dodany przez:  colin2911
Przepis czytano już 7149 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin