przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Stek ze strusia

Poziom: średni
Czas: 15 min.
Porcji: 2
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 400 gram steku ze strusia (może być mrożony)
- pieprz świeżo mielony
- sól
- oliwa z oliwek
- masło z papryką do steków

Opis przygotowania:
Rozgrzewamy oliwę z oliwek mocno i wkładamy stek lekko rozbity (ok.3 centymetry grubości). Smażymy.

- krwisty - tak jak naciśniesz policzek palcem
- pół - jak naciśniesz palcem nos
- wypieczony - jak naciśniesz czoła

Ja piekę pół tak około 3 minuty z każdej strony i po odwróceniu dodaję soli i pieprz a potem zawijam w złotko i do piekarnika na 10 minut 150 stopni wykładam i dodaje na wierzch masło !
Przepis został dodany przez:  colin2911
Przepis czytano już 9633 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin