Stek ze strusia |
|
Poziom: średni Czas: 15 min. Porcji: 2 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 400 gram steku ze strusia (może być mrożony)
- pieprz świeżo mielony
- sól
- oliwa z oliwek
- masło z papryką do steków
|
Opis przygotowania: Rozgrzewamy oliwę z oliwek mocno i wkładamy stek lekko rozbity (ok.3 centymetry grubości). Smażymy.
- krwisty - tak jak naciśniesz policzek palcem
- pół - jak naciśniesz palcem nos
- wypieczony - jak naciśniesz czoła
Ja piekę pół tak około 3 minuty z każdej strony i po odwróceniu dodaję soli i pieprz a potem zawijam w złotko i do piekarnika na 10 minut 150 stopni wykładam i dodaje na wierzch masło ! |
|
|
Przepis został dodany przez: colin2911 |
Przepis czytano już 9633 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |