przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka kartoflowa pychotka

Poziom: średni
Porcji: 6
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1 kg. małych ziemniaków
- 1 cebula
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 3 ogórki konserwowe
- 5 łyżek wody z ogórków
- 200 gram dobrej mortadeli
- 4 łyżki majonezu (Winiary dekoracyjny}
- 2 łyżki posiekanej pietruszki
- 1 łyżka musztardy

Opis przygotowania:
Ziemniaki ugotować dzień wcześniej (będą dużo się lepiej kroić i smakować). Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Żółtko rozkruszyć i dodać a białko pokroić drobno. Ogórki pokroić w pół-krążki i wraz z 5 łyżkami wody dodać. Mortadelę pokroić w paseczki cienkie ale nie za długie. Dodać majonez musztardę, sól pieprz i pietruszkę. Delikatnie wymieszać i pozostawić w temperaturze pokojowej około godzinę po czym wstawić do lodówki.
Opis / Uwagi:
Najlepiej smakuje z parówkami i bagietką.
Przepis został dodany przez:  colin2911
Przepis czytano już 7057 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin