| Sałatka kartoflowa pychotka | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniPorcji: 6
 Głosów: 2Ocena: 5.00
- 1 kg. małych ziemniaków
 - 1 cebula
 - 2 jajka ugotowane na twardo
 - 3 ogórki konserwowe
 - 5 łyżek wody z ogórków
 - 200 gram dobrej mortadeli
 - 4 łyżki majonezu (Winiary dekoracyjny}
 - 2 łyżki posiekanej pietruszki
 - 1 łyżka musztardy
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Ziemniaki ugotować dzień wcześniej (będą dużo się lepiej kroić i smakować). Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Żółtko rozkruszyć i dodać a białko pokroić drobno. Ogórki pokroić w pół-krążki i wraz z 5 łyżkami wody dodać. Mortadelę pokroić w paseczki cienkie ale nie za długie. Dodać majonez musztardę, sól pieprz i pietruszkę. Delikatnie wymieszać i pozostawić w temperaturze pokojowej około godzinę po czym wstawić do lodówki.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Najlepiej smakuje z parówkami i bagietką.
 | 
		|  | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  colin2911 | 
	| Przepis czytano już 7686 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |