Sos boloński |
|
Poziom: łatwy Czas: 90 min. Porcji: 10 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 500g cebuli
- 5 ząbków czosnku
- 700 g mięsa mielonego (wołowina)
- puszka zmielonych pomidorów pelatti
- 4 łyżki przecieru pomidorowego
- oregano
- rozmaryn
- świeżo mielony pieprz, sól
- 100 g oleju do smażenia
- 0,5 l rosołu
|
Opis przygotowania: Cebulę podsmażyć dodać mięso, czosnek przesmażyć . Następnie przecierem pomidorowym przesmażyć chwilę. Dodać resztę składników, gotować godzinę zaciągnąć zawiesiną z mąki i wody. |
|
Opis / Uwagi: Podawaj z dobrym makaronem do spaghetti |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: madagaskar |
Przepis czytano już 4746 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |