przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sos boloński

Poziom: łatwy
Czas: 90 min.
Porcji: 10
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 500g cebuli
- 5 ząbków czosnku
- 700 g mięsa mielonego (wołowina)
- puszka zmielonych pomidorów pelatti
- 4 łyżki przecieru pomidorowego
- oregano
- rozmaryn
- świeżo mielony pieprz, sól
- 100 g oleju do smażenia
- 0,5 l rosołu

Opis przygotowania:
Cebulę podsmażyć dodać mięso, czosnek przesmażyć . Następnie przecierem pomidorowym przesmażyć chwilę. Dodać resztę składników, gotować godzinę zaciągnąć zawiesiną z mąki i wody.
Opis / Uwagi:
Podawaj z dobrym makaronem do spaghetti
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  madagaskar
Przepis czytano już 4746 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin