| Sos boloński | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwyCzas: 90 min.
 Porcji: 10
 Głosów: 0Ocena: 0.00
- 500g cebuli
 - 5 ząbków czosnku
 - 700 g mięsa mielonego (wołowina)
 - puszka zmielonych  pomidorów pelatti
 - 4 łyżki przecieru pomidorowego
 - oregano
 - rozmaryn
 - świeżo mielony pieprz, sól
 - 100 g oleju do smażenia
 - 0,5 l rosołu
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Cebulę podsmażyć dodać mięso, czosnek przesmażyć . Następnie przecierem pomidorowym przesmażyć chwilę. Dodać resztę składników, gotować godzinę zaciągnąć zawiesiną z mąki i wody.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Podawaj z dobrym makaronem do spaghetti
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia włoska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  madagaskar | 
	| Przepis czytano już 5343 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |