Penne w sosie serowym z boczkiem |
|
Poziom: łatwy Czas: 15 min. Porcji: 5porcji Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 1 op. 500 g makaronu penne
- 500 ml śmietany 30%
- 200 g boczkui parzonego
- 100 g cebuli
- 50 g sera (najlepiej parmezan lub jakiś podobny;)
|
Opis przygotowania: Makaron ugotuj wedle uznania, każdy inaczej rozumie aldente.
Boczek kroimy w "zapałki", podsmażamy na dobrze rozgrzanej patelni z cebulą drobno zsiekaną w kosteczkę.
Zalewamy śmietaną, dodajemy ser i redukujemy do uzyskania gęstego sosu. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem i solą. |
|
Opis / Uwagi: Prawdziwi włosi wkładają makaron do sosu i serwują. |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: madagaskar |
Przepis czytano już 6174 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |