przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Polędwiczki lazurowe

Poziom: średni
Czas: 60 min.
Porcji: 8
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
Zalewa
- puszka piwa
- 10 ml octu winnego
- 100 ml sosu sojowego
- 3 liście laurowe
- 5 ziaren ziela angielskiego

Danie
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 20 dkg sera Lazur złocisty
- 20 dkg cienko pokrojonego baleronu
- 20 dkg sera żółtego, np. goudy
- sól
- pieprz
- olej

Opis przygotowania:
Polędwiczki moczymy w zalewie co najmniej 4 godz. Po wyjęciu i umyciu, kroimy na plastry 2-3 cm. rozbijamy tłuczkiem, solimy, pieprzymy i obsmażamy lekko na rozgrzanym oleju. Ser lazur kroimy w "słupki". Zawijamy w podsmażone polędwiczki ser, następnie całość owijamy w plastry baleronu i spinamy wykałaczkami. Układamy na blasze wysmarowanej olejem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok. 20-30 min. Na 5 minut przed końcem pieczenia na każdą polędwiczkę kładziemy plasterek sera żółtego.
Przepis został dodany przez:  jotbe44
Przepis czytano już 4818 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin