Polędwiczki lazurowe |
|
Poziom: średni Czas: 60 min. Porcji: 8 Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: Zalewa
- puszka piwa
- 10 ml octu winnego
- 100 ml sosu sojowego
- 3 liście laurowe
- 5 ziaren ziela angielskiego
Danie
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 20 dkg sera Lazur złocisty
- 20 dkg cienko pokrojonego baleronu
- 20 dkg sera żółtego, np. goudy
- sól
- pieprz
- olej
|
Opis przygotowania: Polędwiczki moczymy w zalewie co najmniej 4 godz. Po wyjęciu i umyciu, kroimy na plastry 2-3 cm. rozbijamy tłuczkiem, solimy, pieprzymy i obsmażamy lekko na rozgrzanym oleju. Ser lazur kroimy w "słupki". Zawijamy w podsmażone polędwiczki ser, następnie całość owijamy w plastry baleronu i spinamy wykałaczkami. Układamy na blasze wysmarowanej olejem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok. 20-30 min. Na 5 minut przed końcem pieczenia na każdą polędwiczkę kładziemy plasterek sera żółtego. |
|
|
Przepis został dodany przez: jotbe44 |
Przepis czytano już 4824 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |