przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Orzechowa przekąska

Poziom: średni
Czas: 20 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- garść nasion (dyna, orzechy, migdały itp.)
- cukier biały kryształ, drobny około 200g
- czekolada gorzka 100g najlepiej Wedel
- śmietana kremówka 30%
- olejek smakowy (rum, arak itp.) - opcja
- 1 łyżka alkoholu (rum, arak, likier contro itp.) - opcja

Opis przygotowania:
Szukaj: Polewa czekoladowa i dynia w karmelu.
Dynia w karmelu jest już sama w sobie pyszna. (zamiast dyni możemy użyć orzechów, pamiętamy o uprzednim uprażeniu, by nadać im kruchość. Migdały, orzechy laskowe należy sparzyć, obrać i wysuszyć). Zamiast obtaczać w karmelu możemy użyć polewy czekoladowej (jeżeli użyjemy czekolady mlecznej lub białej to przekąska będzie odpowiednio słodsza). Naszą masę orzechowo czekoladową wylewamy tym razem na blaszkę obciągniętą folią spożywczą.
Opis / Uwagi:
foto wkrótce ...
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  adrianbogacki
Przepis czytano już 4925 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin