| Orzechowa przekąska | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 20 min.
 Głosów: 0Ocena: 0.00
- garść nasion (dyna, orzechy, migdały itp.)
 - cukier biały kryształ, drobny około 200g
 - czekolada gorzka 100g najlepiej Wedel
 - śmietana kremówka 30%
 - olejek smakowy (rum, arak itp.) - opcja
 - 1 łyżka alkoholu (rum, arak, likier contro itp.) - opcja
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Szukaj: Polewa czekoladowa i dynia w karmelu.
 Dynia w karmelu jest już sama w sobie pyszna. (zamiast dyni możemy użyć orzechów, pamiętamy o uprzednim uprażeniu, by nadać im kruchość. Migdały, orzechy laskowe należy sparzyć, obrać i wysuszyć). Zamiast obtaczać w karmelu możemy użyć polewy czekoladowej (jeżeli użyjemy czekolady mlecznej lub białej to przekąska będzie odpowiednio słodsza). Naszą masę orzechowo czekoladową wylewamy tym razem na blaszkę obciągniętą folią spożywczą.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: foto wkrótce ...
 | 
		|  | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  adrianbogacki | 
	| Przepis czytano już 5625 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |