|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Leczo |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 1Ocena: 4.00
- 5-6 papryk (można różne : żółta, czerwona i zielona)
 - 1 cukinia
 - 1 bakłażan
 - 5 parówek
 - 4 cebule
 - 2 pomidory sparzone ze skórki
 - koncentrat pomidorowy
 - 1/2 kostki rosołowej
 
 
 |  | Opis przygotowania: Paprykę, cebulę i  cukinię pokroić w kostkę. Bakłażan aby pozbyć się goryczki pokroić w plasterki, posolić i po upływie ok 5 min przepłukać i pokroić w kostkę. Parówki pokroić w półplasterki, podsmażyć i dodać do nich paprykę, cebulkę, bakłażan i cukinię i dalej smażyć. Rosołek rozpuścić w 1/2 l gorącej wody i wlać do składników w naczyniu i dusić (jeśli okaże się że będzie mało sosu to należy dolać więcej wody). Doprawić do smaku pieprzem, ostra papryką i solą. Gdy papryka będzie miękka dodać pomidory pokrojone w kostkę. Kolejno dodać koncentrat pomidorowy (ilość należy samemu określić, należy co chwilkę próbować) Na koniec zagęścić mąką z wodą.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  anka1988 |  | Przepis czytano już 5047 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |