|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Leczo |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 4.00 Składniki: - 5-6 papryk (można różne : żółta, czerwona i zielona)
- 1 cukinia
- 1 bakłażan
- 5 parówek
- 4 cebule
- 2 pomidory sparzone ze skórki
- koncentrat pomidorowy
- 1/2 kostki rosołowej
|
Opis przygotowania: Paprykę, cebulę i cukinię pokroić w kostkę. Bakłażan aby pozbyć się goryczki pokroić w plasterki, posolić i po upływie ok 5 min przepłukać i pokroić w kostkę. Parówki pokroić w półplasterki, podsmażyć i dodać do nich paprykę, cebulkę, bakłażan i cukinię i dalej smażyć. Rosołek rozpuścić w 1/2 l gorącej wody i wlać do składników w naczyniu i dusić (jeśli okaże się że będzie mało sosu to należy dolać więcej wody). Doprawić do smaku pieprzem, ostra papryką i solą. Gdy papryka będzie miękka dodać pomidory pokrojone w kostkę. Kolejno dodać koncentrat pomidorowy (ilość należy samemu określić, należy co chwilkę próbować) Na koniec zagęścić mąką z wodą. |
|
|
Przepis został dodany przez: anka1988 | Przepis czytano już 4477 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|