przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Leczo

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
- 5-6 papryk (można różne : żółta, czerwona i zielona)
- 1 cukinia
- 1 bakłażan
- 5 parówek
- 4 cebule
- 2 pomidory sparzone ze skórki
- koncentrat pomidorowy
- 1/2 kostki rosołowej

Opis przygotowania:
Paprykę, cebulę i cukinię pokroić w kostkę. Bakłażan aby pozbyć się goryczki pokroić w plasterki, posolić i po upływie ok 5 min przepłukać i pokroić w kostkę. Parówki pokroić w półplasterki, podsmażyć i dodać do nich paprykę, cebulkę, bakłażan i cukinię i dalej smażyć. Rosołek rozpuścić w 1/2 l gorącej wody i wlać do składników w naczyniu i dusić (jeśli okaże się że będzie mało sosu to należy dolać więcej wody). Doprawić do smaku pieprzem, ostra papryką i solą. Gdy papryka będzie miękka dodać pomidory pokrojone w kostkę. Kolejno dodać koncentrat pomidorowy (ilość należy samemu określić, należy co chwilkę próbować) Na koniec zagęścić mąką z wodą.
Przepis został dodany przez:  anka1988
Przepis czytano już 4476 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin