|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Szybki barszcz z buraków |  |  |  | Składniki:Poziom: średniCzas: 90 min.
 Głosów: 0Ocena: 0.00
- buraki około 1,5kg
 - cebula mała
 - czosnek 3 ząbki
 - liść laurowy, 2 duże liście
 - ziele angielskie 4 ziarna
 - sól
 - cukier biały kryształ
 - ocet spirytusowy 10% lub sok z cytryny
 - czarny pieprz mielony
 - majeranek
 - 4 suszone grzyby
 - bulion w kostkach: warzywny lub z kury
 
 
 |  | Opis przygotowania: Buraki myjemy i gotujemy nieobrane do miękkości. Możemy zapiec w piekarniku owinięte w folię aluminiową. (Dla osób zabieganych: Oczyszczone buraki surowe, szatkujemy za pomocą robota kuchennego zalewamy zimna wodą dalej postępujemy jak niżej). Obieramy i szatkujemy na tarce o grubych oczkach. Zalewamy poszatkowane buraki około 3 litrami zimnej wody, dodajemy kostki rosołowe w ilości na 1 litr wody. Dodajemy ziarna ziela angielskiego, liście laurowe, suszone grzyby, przesmażoną na maśle cebulę i odrobinę soli około płaskiej łyżeczki, majeranek, posiekany i przesmażony czosnek około 4 duże ząbki, resztę przypraw.
 Wszystko doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień do minimum tak jak byśmy gotowali rosół. Gotujemy około 30 minut. Doprawiamy: cukrem, octem i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Gotujemy na małym ogniu 10 minut. Przecedzamy przez sito i podajemy.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis został dodany przez:  adrianbogacki |  | Przepis czytano już 7311 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |