przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Lukier ucierany

Poziom: łatwy
Czas: 15 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- cukier puder ok. 100g
- sok z 1 cytryny lub innych owoców
- olejek waniliowy lub cukier wanilinowy

Opis przygotowania:
Do cukru pudru dodajemy, stopniowo sok z cytryny - po łyżeczce. Ucieramy do uzyskania odpowiedniej konsystencji (gęstej śmietany). Na koniec dodajemy parę kropli olejku waniliowego lub cukier wanilinowy.
Ciasto polewamy lukrem już schłodzone. Lukier wtedy mniej spływa.
Sok z cytryny możemy zastąpić sokiem z pomarańczy, gorącą wodą (wtedy dodajemy odpowiednie aromaty według uznania), mlekiem.
Do masy lukrowej dodajemy także barwniki spożywcze w celu nadania odpowiedniej barwy. Barwnik dodajemy kroplami - mieszając każdą kroplę osobno, aż do uzyskania odpowiadającej nam tonacji barwnika.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  adrianbogacki
Przepis czytano już 6842 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin