|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pierogi - farsz mięsny |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Głosów: 2 Ocena: 2.00 Składniki: Przygotować ciasto pierogowe mojego przepisu
|
Opis przygotowania: Mięso wieprzowe ok. 500 g (mieszane, nie za chude), można użyć 500 g mięsa mielonego wieprzowego. Mięso podsmażamy na maśle, dusimy pod przykryciem do miękkości (podsmażone mięso zalewamy wodą z dodatkiem kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego). Obrumienione mięso rozdrabniamy w melakserze z podsmażoną na rumiano cebulką, możemy dodać także parę podsmażonych pieczarek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy trochę (ok. 50 ml kremówki 30%).
Natomiast farsz z mięsa mielonego dusimy na patelni aż puści wodę, redukujemy powstały sos do 1/3 objętości. Dalej postępujemy ja wyżej z tą różnicą, że dodajemy więcej pieczarek w ilości równej wadze mięsa. Na koniec dosypujemy na około 0,5 kg masy 2 łyżki bułki tartej. |
|
Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis został dodany przez: adrianbogacki | Przepis czytano już 9947 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|