przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pierogi - farsz mięsny

Poziom: średni
Czas: 30 min.
Głosów: 2
Ocena: 2.00
Składniki:
Przygotować ciasto pierogowe mojego przepisu

Opis przygotowania:
Mięso wieprzowe ok. 500 g (mieszane, nie za chude), można użyć 500 g mięsa mielonego wieprzowego. Mięso podsmażamy na maśle, dusimy pod przykryciem do miękkości (podsmażone mięso zalewamy wodą z dodatkiem kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego). Obrumienione mięso rozdrabniamy w melakserze z podsmażoną na rumiano cebulką, możemy dodać także parę podsmażonych pieczarek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy trochę (ok. 50 ml kremówki 30%).
Natomiast farsz z mięsa mielonego dusimy na patelni aż puści wodę, redukujemy powstały sos do 1/3 objętości. Dalej postępujemy ja wyżej z tą różnicą, że dodajemy więcej pieczarek w ilości równej wadze mięsa. Na koniec dosypujemy na około 0,5 kg masy 2 łyżki bułki tartej.
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis został dodany przez:  adrianbogacki
Przepis czytano już 9946 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin