|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sernik na zimno |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 2 galaretki np wiśniowe
- biszkopty okrągłe
- 3 łyżki cukru
- 4 serki homogenizowane
- 2 łyżeczki żelatyny
- owoce(np. brzoskwinie, maliny, truskawki, borówki)
|
Opis przygotowania: Galaretki ugotować, odlać 3/4 szkl i rozpuścić w niej 2 łyżeczki żelatyny. Ostudzić. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami, polać paroma łyżkami ugotowanej galaretki. Serki homogenizowane wymieszać z 3 łyżkami cukru, powoli dolewać galaretkę z żelatyną, delikatnie wymieszać. Masę wylać na ułożone biszkopty, kolejno ułożyć owoce. Ciasto włożyć do lodówki, aby stężało. Po ok 1h na wierzch ciasta wylać galaretkę. |
|
|
Przepis został dodany przez: anka1988 | Przepis czytano już 4849 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|