przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sernik na zimno


Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 2 galaretki np wiśniowe
- biszkopty okrągłe
- 3 łyżki cukru
- 4 serki homogenizowane
- 2 łyżeczki żelatyny
- owoce(np. brzoskwinie, maliny, truskawki, borówki)

Opis przygotowania:
Galaretki ugotować, odlać 3/4 szkl i rozpuścić w niej 2 łyżeczki żelatyny. Ostudzić. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami, polać paroma łyżkami ugotowanej galaretki. Serki homogenizowane wymieszać z 3 łyżkami cukru, powoli dolewać galaretkę z żelatyną, delikatnie wymieszać. Masę wylać na ułożone biszkopty, kolejno ułożyć owoce. Ciasto włożyć do lodówki, aby stężało. Po ok 1h na wierzch ciasta wylać galaretkę.
Przepis został dodany przez:  anka1988
Przepis czytano już 4850 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin