przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Wianuszki waniliowe

Poziom: średni
Czas: 60 min.
Porcji: około 12
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 4 szklanki mąki
- 1 szklanka śmietany
- 1 kostka margaryny
- cukier waniliowy
- cukier kryształ

Opis przygotowania:
Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać drożdże natarte ze śmietaną, i wyrobić ciasto. Następnie podzielić je na małe kawałki z każdego utoczyć wałeczek cienki z części wałeczka uformować niewielkie kółko, a pozostałym ogonkiem owinąć je tak by pozostał wianuszek, maczać wianuszek w rozbitym jajku i cukrze waniliowym, zmieszanym ze zwykłym cukrem, blachę wysmarować z tłuszczem i piec na rumiano.
Opis / Uwagi:
SMACZNEGO!!!!!
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis został dodany przez:  kraszek6
Przepis czytano już 4787 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin