Wianuszki waniliowe |
|
Poziom: średni Czas: 60 min. Porcji: około 12 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 4 szklanki mąki
- 1 szklanka śmietany
- 1 kostka margaryny
- cukier waniliowy
- cukier kryształ
|
Opis przygotowania: Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać drożdże natarte ze śmietaną, i wyrobić ciasto. Następnie podzielić je na małe kawałki z każdego utoczyć wałeczek cienki z części wałeczka uformować niewielkie kółko, a pozostałym ogonkiem owinąć je tak by pozostał wianuszek, maczać wianuszek w rozbitym jajku i cukrze waniliowym, zmieszanym ze zwykłym cukrem, blachę wysmarować z tłuszczem i piec na rumiano. |
|
Opis / Uwagi: SMACZNEGO!!!!! |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis został dodany przez: kraszek6 |
Przepis czytano już 4783 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |