|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Karpatka |  |  |  | Składniki: Poziom:
  łatwyGłosów: 0Ocena: 0.00
Ciasto:
 - 1/2 kostki margaryny
 - 1/2 szkl. wody
 - szczypta soli
 - 1 szkl. maki pszennej
 - 4 jajka
 
 Krem:
 - 1/2 l mleka
 - 3/4 szkl. cukru
 - 1 cukier waniliowy
 - 1 kostka margaryny
 
 
 |  | Opis przygotowania: Margarynę zagotować z woda i szczypta soli, dodać mąkę i energicznie wymieszać (będzie gęste), zdjąć z palnika. Wystudzić. Wbijać jajka pojedynczo. Ciasto podzielić na 2 części. Każda część piec osobno ok 15-20min w temp 200 st C.
 
 Sporządzanie kremu:
 Odlać z mleka 1/2 szkl. (resztę mleka zagotować z pozostałymi składnikami ) i dodać: 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki mąki tortowej, wymieszać dokładnie i wlać do gotującego się mleka, chwile pogotować, ostudzić. Kostkę Margaryny utrzeć dodając po trochu przestudzony budyń.
 
 Na placek ciasta wyłożyć krem, przykryć drugim plackiem. Włożyć do lodówki.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  anka1988 |  | Przepis czytano już 4570 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 2) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | karpatka Dodał/a ~anka1988 dnia 2010-04-13 10:28:15
 
 polecam gorąco :) u mnie w domu od razu znika z talerzy :)
 
 
 |  | ... :) Dodał/a ~łasuch dnia 2010-04-12 20:59:07
 
 mmmmm lubie karpatkę :)
 
 
 | 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |