przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Żelazna pierś


Poziom: średni
Czas: 60 min.
Porcji: 6
Głosów: 4
Ocena: 4.50
Składniki:
- 3 podwójne piersi z kurczaka ok 400g każda
- 1 kg szpinaku liści mrożony
- 200g sera lazur
- 50g czosnku
- gałka muszkatołowa
- sól pieprz do smaku
- curry
- folia aluminiowa, folia spożywcza

Opis przygotowania:
Szpinak rozmrażamy, odciskamy sok, doprawiamy do smaku czosnkiem solą, pieprzem i gałką.
Piersi dzielimy na porcje po ok 200g każda i bardzo cienko rozbijamy
Delikatnie przyprawiamy mieszanką curry, trzemy na grubych oczkach lazura, bezpośrednio na rozbite piersi
Szpinak dzielimy na 6 części i nakładamy na piersi.
Tak przyrządzona pierś zwinąć jak roladę. po zwinięciu owinąć dwa razy ciasno folią aluminiową i gotować pod przykryciem w wodzie z dodatkiem curry ok 20-30 min
Opis / Uwagi:
Żeby mięso nie kleiło się do młotka można położyć na nim kawałek foli spożywczej, a pierś wcześniej rozciąć jak książkę, przy zwijaniu i formowaniu dobrze jest zwilżyć dłonie wodą. podawać z sosem na ciepło lub jako zakąskę do zimnej płyty.
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  kucharztom
Przepis czytano już 5069 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin