|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Roladki drobiowe ze szpinakiem |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Porcji: 4 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 4 filety z piersi kurczaka
40 dag mrożonego szpinaku
1/2 kostki sera typu feta
łyżka śmietany 18%
czosnek
sól, pieprz
2 jajka
bułka tarta
|
Opis przygotowania: Umyte mięso delikatnie rozbić, najlepiej ręką, żeby nie zmiażdżyć włókien. Natrzeć ząbkiem czosnku, pieprzem, można też odrobiną soku z cytryny i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Szpinak dusić w rondlu, aż odparuje cała woda, odstawić na kilkanaście minut do przestygnięcia. Fetę rozdrobnić, np. widelcem, czosnek posiekać, dodać do szpinaku. przyprawić, dodać śmietanę i dokładnie wszystko wymieszać. Nakładać masę na płaty mięsa (dość grubo), zawijać jak dewolaje, spiąć wykałaczką, jeśli mięso nie chce się trzymać. Następnie panierować (rozmącone jajka + bułka tarta) i smażyć na złoto na rozgrzanym oleju (nie na oliwie, bo ma za niską temperaturę), na niewielkim ogniu, żeby mięso było dosmażone. |
|
Opis / Uwagi: Podawać z frytkami, opiekanymi ziemniakami, ewentualnie z ryżem. Do czasu przygotowania nie wliczam czasu potrzebnego do odstania się składników. |
| |
Przepis został dodany przez: kass | Przepis czytano już 6548 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|