przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Roladki drobiowe ze szpinakiem

Poziom: średni
Czas: 30 min.
Porcji: 4
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
4 filety z piersi kurczaka
40 dag mrożonego szpinaku
1/2 kostki sera typu feta
łyżka śmietany 18%
czosnek
sól, pieprz
2 jajka

bułka tarta

Opis przygotowania:
Umyte mięso delikatnie rozbić, najlepiej ręką, żeby nie zmiażdżyć włókien. Natrzeć ząbkiem czosnku, pieprzem, można też odrobiną soku z cytryny i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Szpinak dusić w rondlu, aż odparuje cała woda, odstawić na kilkanaście minut do przestygnięcia. Fetę rozdrobnić, np. widelcem, czosnek posiekać, dodać do szpinaku. przyprawić, dodać śmietanę i dokładnie wszystko wymieszać. Nakładać masę na płaty mięsa (dość grubo), zawijać jak dewolaje, spiąć wykałaczką, jeśli mięso nie chce się trzymać. Następnie panierować (rozmącone jajka + bułka tarta) i smażyć na złoto na rozgrzanym oleju (nie na oliwie, bo ma za niską temperaturę), na niewielkim ogniu, żeby mięso było dosmażone.
Opis / Uwagi:
Podawać z frytkami, opiekanymi ziemniakami, ewentualnie z ryżem. Do czasu przygotowania nie wliczam czasu potrzebnego do odstania się składników.
Przepis został dodany przez:  kass
Przepis czytano już 6548 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin