| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Roladki drobiowe ze szpinakiem |  
	 |  
		Poziom: średni Czas: 30 min. Porcji: 4 Głosów: 1 Ocena: 5.00  Składniki: 4 filety z piersi kurczaka 
40 dag mrożonego szpinaku  
1/2 kostki sera typu feta 
łyżka śmietany 18% 
czosnek  
sól, pieprz 
2 jajka  
 
bułka tarta
 
  |  
	Opis przygotowania: Umyte mięso delikatnie rozbić, najlepiej ręką, żeby nie zmiażdżyć włókien. Natrzeć ząbkiem czosnku, pieprzem, można też odrobiną soku z cytryny i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Szpinak dusić w rondlu, aż odparuje cała woda, odstawić na kilkanaście minut do przestygnięcia. Fetę rozdrobnić, np. widelcem, czosnek posiekać, dodać do szpinaku. przyprawić, dodać śmietanę i dokładnie wszystko wymieszać. Nakładać masę na płaty mięsa (dość grubo), zawijać jak dewolaje, spiąć wykałaczką, jeśli mięso nie chce się trzymać. Następnie panierować (rozmącone jajka + bułka tarta) i smażyć na złoto na rozgrzanym oleju (nie na oliwie, bo ma za niską temperaturę), na niewielkim ogniu, żeby mięso było dosmażone. |  
	 |  
	Opis / Uwagi: Podawać z frytkami, opiekanymi ziemniakami, ewentualnie z ryżem. Do czasu przygotowania nie wliczam czasu potrzebnego do odstania się składników. |  
		 |  	 |  
	| Przepis został dodany przez:  kass |  	| Przepis czytano już 7255 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
  
  
Wasze komentarze  
	
  		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |