przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ryż z orzechami

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
2 paczki ryżu brązowego, wedle uznania i smaku może być parabolid

1 opakowanie bądź dwa mieszanki studenckiej bakalii i orzechów

2 piersi z kurczaka

2 łyżki miodu

troszkę curry

dwie szczypty pieprzu cayenne

łyżka oliwy

Opis przygotowania:
ryż gotujemy 10 minut , w tym czasie pokrojoną pierś kurczaka w kostkę, podsmażamy w woku na łyżce oliwy, dodajemy curry. Siekamy orzech (najlepiej tłuczone młotkiem:)). Kurczaka przerzucamy na talerz, na rozgrzanego woka wrzucamy posiekane orzechy i prażymy kilka minut dodając do nich miód i pieprz cayenne. Można dolać odrobinę wody i łyżkę sosu sojowego. Do podprażonych orzechów dodajemy na wpół ugotowany ryż i całość podlewamy niewielką ilością wody tak by ryż doszedł razem z kurczakiem i orzechami. Mieszamy by nam nie przywarło. Kiedy ryż będzie odpowiednio miękki (osobiście polecam lekko twardawy) potrawa jest gotowa.

Smacznego
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4255 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin