|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pieczone liny |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 2 liny
|
Opis przygotowania: spraw je (wypatrosz, pozbaw śluzu, następnie posól, popieprz, dodaj koperku świeżego (sporo), może być lubczyk (ostrożnie) lub tymianek - co lubisz!! Zielsko wkładamy do jamy brzusznej z kawałkiem masełka. Układamy na blasze do pieczenia posmarowanej olejem, podlewamy lekko wodą, lub sosem sojowym (większe ryby można ponacinać do kręgosłupa). Do tego wszystkiego kroimy cebulkę w ósemki, ziemniaczki w plasterki (ja nie obieram), marchewkę, kalarepkę, może trochę świeżego imbiru w słupki .Do piekarnika na 40 min 200 st C.
Po tym czasie podlać śmietaną i dalej piekarnik do 20min 200 st C.
Podobnie robię leszcza, ale bez śmietany z większą ilością sosu sojowego, ale to następnym razem - muszę złowić leszcza!! |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 4846 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
smacznego Dodał/a ~ucho dnia 2012-01-21 17:11:17
orginalny przepis jest tu:
http://wesolystraznik.blog.onet.pl i tu: http://www.cook-book.pl/article.php?article_id=31
|
|
|
|