przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pieczone liny


Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 2 liny

Opis przygotowania:
spraw je (wypatrosz, pozbaw śluzu, następnie posól, popieprz, dodaj koperku świeżego (sporo), może być lubczyk (ostrożnie) lub tymianek - co lubisz!! Zielsko wkładamy do jamy brzusznej z kawałkiem masełka. Układamy na blasze do pieczenia posmarowanej olejem, podlewamy lekko wodą, lub sosem sojowym (większe ryby można ponacinać do kręgosłupa). Do tego wszystkiego kroimy cebulkę w ósemki, ziemniaczki w plasterki (ja nie obieram), marchewkę, kalarepkę, może trochę świeżego imbiru w słupki .Do piekarnika na 40 min 200 st C.

Po tym czasie podlać śmietaną i dalej piekarnik do 20min 200 st C.

Podobnie robię leszcza, ale bez śmietany z większą ilością sosu sojowego, ale to następnym razem - muszę złowić leszcza!!
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4845 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*


smacznego
Dodał/a ~ucho dnia 2012-01-21 17:11:17

orginalny przepis jest tu: http://wesolystraznik.blog.onet.pl i tu: http://www.cook-book.pl/article.php?article_id=31











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin