|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Mus z jabłek |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 50 dkg jabłek
- 10 dkg cukru pudru
- 1 dkg żelatyny
- 50 ml białego wytrawnego wina
- 4 białka
- sok z cytryny do smaku
|
Opis przygotowania: Jabłka umyć, upiec w średnio nagrzanym piekarniku skrapiając winem. Następnie przetrzeć i wystudzić. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania cukier puder, rozpuszczoną żelatynę, przecier z jabłek i sok z cytryny. Gęstniejący mus wyporcjować, oziębić i udekorować. Podawać nie później niż godzinę od momentu przyrządzenia. |
|
|
Przepis czytano już 5523 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|