przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Mus z jabłek

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 50 dkg jabłek
- 10 dkg cukru pudru
- 1 dkg żelatyny
- 50 ml białego wytrawnego wina
- 4 białka
- sok z cytryny do smaku

Opis przygotowania:
Jabłka umyć, upiec w średnio nagrzanym piekarniku skrapiając winem. Następnie przetrzeć i wystudzić. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania cukier puder, rozpuszczoną żelatynę, przecier z jabłek i sok z cytryny. Gęstniejący mus wyporcjować, oziębić i udekorować. Podawać nie później niż godzinę od momentu przyrządzenia.
Przepis czytano już 5523 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin