Łosoś z makaronem po włosku |
|
Poziom: łatwy Porcji: 2 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 250g łososia świeżego lub mrożonego
- masło do smażenia łososia
- 1 duża cebula
- 4 łyżki ajvar
- 2 łyżki posiekanej bazylii
- 1 puszka krojonych pomidorów
- papryka słodka w proszku
- 50 ml. śmietany
- 50 ml. wody
- 2 łyż oleju (lub lepiej rama do smażenia)
- 400g makaronu kokardki
|
Opis przygotowania: Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać pomidory ajver, bazylię i doprawić solą i paprykę. Gotować 10 minutek ciągle mieszając. Na koniec śmietanę i wodę i jeszcze troszkę gotować. Odstawić z ognia. Łososia doprawić solą i podsmażyć z dwóch stron na maśle i wstawić do piekarnika na 10 minut. Makaron ugotować i wymieszać na patelni z sosem. Łososia ułożyć na górę lub rozkruszyć do środka. |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: colin2911 |
Przepis czytano już 7744 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |