przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Łosoś z makaronem po włosku

Poziom: łatwy
Porcji: 2
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 250g łososia świeżego lub mrożonego
- masło do smażenia łososia
- 1 duża cebula
- 4 łyżki ajvar
- 2 łyżki posiekanej bazylii
- 1 puszka krojonych pomidorów
- papryka słodka w proszku
- 50 ml. śmietany
- 50 ml. wody
- 2 łyż oleju (lub lepiej rama do smażenia)
- 400g makaronu kokardki

Opis przygotowania:
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać pomidory ajver, bazylię i doprawić solą i paprykę. Gotować 10 minutek ciągle mieszając. Na koniec śmietanę i wodę i jeszcze troszkę gotować. Odstawić z ognia. Łososia doprawić solą i podsmażyć z dwóch stron na maśle i wstawić do piekarnika na 10 minut. Makaron ugotować i wymieszać na patelni z sosem. Łososia ułożyć na górę lub rozkruszyć do środka.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  colin2911
Przepis czytano już 7743 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin