przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pomada - przepis przedwojenny

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
szklanka słodkiej śmietanki
szklanka cukru
wielka łyżka masła

Opis przygotowania:
Śmietankowa. Szklankę śmietanki słodkiej, szklankę kryształu i łyżkę masła świeżego zagotować w rondelku przez chwilę, żeby się trochę wygotowało i zgęstniało. Potem ciepłe jeszcze, ale nie gorące, wylać na wafle lub biszkopt , nożem prędko rozprowadzić i zostawić w zimnem miejscu do stężenia.
Czekoladowa. Do tej samej proporcji dodaje się jeszcze łyżkę czekolady w proszku.
Kawowa. Do pomadki śmietankowej trzeba wlać trochę mocnej kawy i dłużej podgotować, by masa nie zrobiła się za rzadka.
Przepis został dodany przez:  syladance
Przepis czytano już 5390 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin