Pomada - przepis przedwojenny |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: szklanka słodkiej śmietanki
szklanka cukru
wielka łyżka masła
|
Opis przygotowania: Śmietankowa. Szklankę śmietanki słodkiej, szklankę kryształu i łyżkę masła świeżego zagotować w rondelku przez chwilę, żeby się trochę wygotowało i zgęstniało. Potem ciepłe jeszcze, ale nie gorące, wylać na wafle lub biszkopt , nożem prędko rozprowadzić i zostawić w zimnem miejscu do stężenia.
Czekoladowa. Do tej samej proporcji dodaje się jeszcze łyżkę czekolady w proszku.
Kawowa. Do pomadki śmietankowej trzeba wlać trochę mocnej kawy i dłużej podgotować, by masa nie zrobiła się za rzadka. |
|
|
Przepis został dodany przez: syladance |
Przepis czytano już 5366 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |