przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Łaciata krówka

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 2.00
Składniki:
herbatniki
masa krówkowa

Lukier plastyczny:

80dkg cukru pudru

3 łyzeczki glukozy

3 łyzeczki żelatyny

50ml gorącej wody

Opis przygotowania:
Ciacho:
Herbatniki przekładamy masą krówkową

Lukier plastyczny:

Do wrzątku dodać 3 łyżeczki żelatyny i mieszać aż sie rozpusci.
Nastepnie 3 łyżeczki glukozy i znowu mieszać.
Wysypać cukier puder na stolnicę i zrobic w nim dołek.Wlać przygotowaną żelatynę z glukozą.
Zagniatać aż masa stanie sie elastyczna.Troche masy odłozyc i połaczyc z kakao.Powstaną nam łatki.
Lukier rozwałkować i przykryć wczesniej przygotowane herbatniki.
Opis / Uwagi:
Ja czasem zamiast herabtników kroje na pół wafle suche i przekładam wafle. Lukier i łatki pozostają bez zmian:) Smacznego.
Przepis został dodany przez:  syladance
Przepis czytano już 4935 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin