Łaciata krówka |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 2.00 Składniki: herbatniki
masa krówkowa
Lukier plastyczny:
80dkg cukru pudru
3 łyzeczki glukozy
3 łyzeczki żelatyny
50ml gorącej wody
|
Opis przygotowania: Ciacho:
Herbatniki przekładamy masą krówkową
Lukier plastyczny:
Do wrzątku dodać 3 łyżeczki żelatyny i mieszać aż sie rozpusci.
Nastepnie 3 łyżeczki glukozy i znowu mieszać.
Wysypać cukier puder na stolnicę i zrobic w nim dołek.Wlać przygotowaną żelatynę z glukozą.
Zagniatać aż masa stanie sie elastyczna.Troche masy odłozyc i połaczyc z kakao.Powstaną nam łatki.
Lukier rozwałkować i przykryć wczesniej przygotowane herbatniki. |
|
Opis / Uwagi: Ja czasem zamiast herabtników kroje na pół wafle suche i przekładam wafle. Lukier i łatki pozostają bez zmian:) Smacznego. |
|
|
Przepis został dodany przez: syladance |
Przepis czytano już 4934 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |