|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Barszcz wigilijny |
|
Poziom: średni Głosów: 5 Ocena: 3.00 Składniki: 1.5 l wywaru z warzyw,
250 ml wywaru z ryb (niekoniecznie),
0.5 kg buraków,
6 dkg cebuli, 2 dkg suszonych grzybów,
2-3 dkg masła,
koperek,
sól,
cukier,
czosnek i kwas z buraków do smaku.
|
Opis przygotowania: Grzyby umyć, namoczyć i ugotować. Buraki umyć, oczyścić, opłukać, zalać wrzącą wodą, ugotować. Miękkie buraki wyjąć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wywar z warzyw połączyć z wywarem z ryb i grzybów, dodać buraki, chwilę pogotować. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, dodać do przecedzongo barszczu razem z posiekanymi grzybami, doprawić do smaku. Podawać z uszkami z grzybów. |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 9086 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|