|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
OCET ZIOŁOWY |
|
Poziom: b. łatwy Czas: ponad 2 godz. Porcji: dowolna Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: zioła
ocet jabłkowy
|
Opis przygotowania: 10 dag różnych liści (estragon, seler, czarna porzeczka, koper, liść laurowy), zalać 1 litrem octu jabłkowego. Po 2 tygodniach odcedzić i rozlać do wyparzonych butelek. Stosować do sałatek i przyprawiania mięs.
Ocet czosnkowo-bazyliowy
Garść liści bazylii, 7-8 obranych ząbków czosnku, zalać 1 litrem octu jabłkowego. Stosować do skrapiania mięs i do sałatek. |
|
Opis / Uwagi: najstarsza cudowna przyprawa, w starożytnym Rzymie wodę z octem stosowano jako napój dla legionów, idealnie gasi pragnienie, podobnie w Egipcie, nawet Biblia pisze o occie |
| Region: Pozostałe | Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis został dodany przez: chef7 | Przepis czytano już 5201 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|