|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| OCET ZIOŁOWY |  |  |  | Składniki:Poziom: b. łatwyCzas: ponad 2 godz.
 Porcji: dowolna
 Głosów: 1Ocena: 5.00
zioła
 ocet jabłkowy
 
 
 |  | Opis przygotowania: 10 dag różnych liści (estragon, seler, czarna porzeczka, koper, liść laurowy), zalać 1 litrem octu jabłkowego. Po 2 tygodniach odcedzić i rozlać do wyparzonych butelek. Stosować do sałatek i przyprawiania mięs.
 Ocet czosnkowo-bazyliowy
 Garść liści bazylii, 7-8 obranych ząbków czosnku, zalać 1 litrem octu jabłkowego. Stosować do skrapiania mięs i do sałatek.
 |  |  |  | Opis / Uwagi: najstarsza cudowna przyprawa, w starożytnym Rzymie wodę z octem stosowano jako napój dla legionów, idealnie gasi pragnienie, podobnie w Egipcie, nawet Biblia pisze o occie
 |  |  |  | Region:  Pozostałe |  | Sposób przygotowania:  Na zimno |  |  |  | Przepis został dodany przez:  chef7 |  | Przepis czytano już 5955 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |