przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





OCET ZIOŁOWY

Poziom: b. łatwy
Czas: ponad 2 godz.
Porcji: dowolna
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
zioła
ocet jabłkowy

Opis przygotowania:
10 dag różnych liści (estragon, seler, czarna porzeczka, koper, liść laurowy), zalać 1 litrem octu jabłkowego. Po 2 tygodniach odcedzić i rozlać do wyparzonych butelek. Stosować do sałatek i przyprawiania mięs.
Ocet czosnkowo-bazyliowy
Garść liści bazylii, 7-8 obranych ząbków czosnku, zalać 1 litrem octu jabłkowego. Stosować do skrapiania mięs i do sałatek.
Opis / Uwagi:
najstarsza cudowna przyprawa, w starożytnym Rzymie wodę z octem stosowano jako napój dla legionów, idealnie gasi pragnienie, podobnie w Egipcie, nawet Biblia pisze o occie
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  chef7
Przepis czytano już 5201 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin