OCET ZIOŁOWY |
|
Poziom: b. łatwy Czas: ponad 2 godz. Porcji: dowolna Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: zioła
ocet jabłkowy
|
Opis przygotowania: 10 dag różnych liści (estragon, seler, czarna porzeczka, koper, liść laurowy), zalać 1 litrem octu jabłkowego. Po 2 tygodniach odcedzić i rozlać do wyparzonych butelek. Stosować do sałatek i przyprawiania mięs.
Ocet czosnkowo-bazyliowy
Garść liści bazylii, 7-8 obranych ząbków czosnku, zalać 1 litrem octu jabłkowego. Stosować do skrapiania mięs i do sałatek. |
|
Opis / Uwagi: najstarsza cudowna przyprawa, w starożytnym Rzymie wodę z octem stosowano jako napój dla legionów, idealnie gasi pragnienie, podobnie w Egipcie, nawet Biblia pisze o occie |
|
Region: Pozostałe |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: chef7 |
Przepis czytano już 5206 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |