przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Rybka po chińsku


Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1 szkl. wody
1/4 szkl. oleju
mały słoik przecieru pomidorowego
8 łyżek ketchupu pikantnego
1 łyżka octu
4 łyżki cukru
4 płaty ryby np mintaj
4 cebule
mały słoik pieczarek konserwowych
mały słoik papryki konserwowej
mały słoik ogórków konserwowych

Opis przygotowania:
Rybę pokroić na kawałki, przyprawić solą i pieprzem, piec w cieście naleśnikowym (słonym). Cebulkę pokroić w drobną kostkę i przyrumienić na złoty kolor. Pieczarki, paprykę i ogórki konserwowe pokroić na drobniutką kosteczkę, dodać do cebulki. Wszystko razem smażyć, następnie dodać pozostałe składniki (cukier rozpuścić w wodzie) i razem przegotować. Na koniec przełożyć raz rybę raz sos.
Przepis został dodany przez:  anka1988
Przepis czytano już 4546 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 2)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ





rybka po chińsku
Dodał/a ~anka1988 dnia 2011-02-06 08:41:17

nazwa nie zawsze przesądza o smaku danej potrawy :D

po chińsku ?
Dodał/a ~Kuba dnia 2011-02-05 20:59:05

ale eksperyment czego to polacy nie wymyślą? i to jeszcze po chińsku, rybka, i co jeszcze?











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin