|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Rybka po chińsku |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1 szkl. wody
1/4 szkl. oleju
mały słoik przecieru pomidorowego
8 łyżek ketchupu pikantnego
1 łyżka octu
4 łyżki cukru
4 płaty ryby np mintaj
4 cebule
mały słoik pieczarek konserwowych
mały słoik papryki konserwowej
mały słoik ogórków konserwowych
|
Opis przygotowania: Rybę pokroić na kawałki, przyprawić solą i pieprzem, piec w cieście naleśnikowym (słonym). Cebulkę pokroić w drobną kostkę i przyrumienić na złoty kolor. Pieczarki, paprykę i ogórki konserwowe pokroić na drobniutką kosteczkę, dodać do cebulki. Wszystko razem smażyć, następnie dodać pozostałe składniki (cukier rozpuścić w wodzie) i razem przegotować. Na koniec przełożyć raz rybę raz sos. |
|
|
Przepis został dodany przez: anka1988 | Przepis czytano już 4551 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 2) |
Wasze komentarze
rybka po chińsku Dodał/a ~anka1988 dnia 2011-02-06 08:41:17
nazwa nie zawsze przesądza o smaku danej potrawy :D
| po chińsku ? Dodał/a ~Kuba dnia 2011-02-05 20:59:05
ale eksperyment czego to polacy nie wymyślą? i to jeszcze po chińsku, rybka, i co jeszcze?
|
|
|
|