|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kiev |
|
Poziom: średni Czas: 60 min. Porcji: 1 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - pierś z kurczaka
- masło
- czosnek
- pietruszka
- jajko
- mąka
- bułka tarta
- sałata lodowa
- biała kapusta
- rukola
- pomidor
- ogórek zielony
- czerwona papryka
- cebula
- szczypiorek
- basmati ryż
- olej
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Masło mieszamy z mielonym na drobno czosnkiem i posiekana pietruszka. Zawijamy w folię śniadaniową i wkładamy do zamrażarki .Pierś z kurczaka kładziemy na desce i robimy małą kieszonkę z grubszej strony piersi ok 2cm, wciskamy do kieszonki zamrożone masło, rozbijamy jajko i panierujemy pierś (mąka, jajko, bułka tarta). Podsmażamy panierowaną pierś na gorącym oleju aż się zabrązowi i wkładamy do pieca (185) zawiniętego w folię aluminiową. Pieczemy ok 40 min. Umyć liście z sałaty, pokroić w plasterki, resztę warzyw pokroić w małą kostkę, wymieszać razem, dodać łyżeczkę oliwy z oliwek. Ugotowany ryż położyć na talerzu, obok sałatę, a następnie kieva. Podgrzać troszkę masła w mikroweli zrobionego wcześniej i polać nim kurczaka. |
|
Region: Pozostałe | Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis został dodany przez: ramsey | Przepis czytano już 5016 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|