przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kurczak z serową panierką

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
400 g piersi kurczaka

3 łyżki przyprawy do kurczaka - Złocisty kurczak KNORR

100 g margaryny Kasia lub masła

1 małe opakowanie chleba tostowego ciemnego

100 g sera pleśniowego

200 g zielonego groszku mrożonego

50 ml tłuszczu roślinnego do smażenia

Opis przygotowania:
Piersi kurczaka zamarynuj obsypując dwoma łyżkami przyprawy Złocisty kurczak KNORR.
Pozostaw w lodówce na około 30 minut.
Chleb tostowy obierz ze skórki.
Jasną część pieczywa rozkrusz lub pokrój na bardzo małe kawałeczki i dodaj margarynę o bardzo miękkiej konsystencji.
Do rozmrożonego zielonego groszku i startego sera pleśniowego dodaj jedną łyżkę przyprawy i dokładnie wymieszaj.
Piersi obsmaż na patelni z obu stron. Następnie na jedną ze stron nałóż grubą warstwę farszu.
Piersi piecz w piekarniku przez około 20- 30 minut w temperaturze 190 °C. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i zieloną sałatą.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4125 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin