Kurczak z serową panierką |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 400 g piersi kurczaka
3 łyżki przyprawy do kurczaka - Złocisty kurczak KNORR
100 g margaryny Kasia lub masła
1 małe opakowanie chleba tostowego ciemnego
100 g sera pleśniowego
200 g zielonego groszku mrożonego
50 ml tłuszczu roślinnego do smażenia
|
Opis przygotowania: Piersi kurczaka zamarynuj obsypując dwoma łyżkami przyprawy Złocisty kurczak KNORR.
Pozostaw w lodówce na około 30 minut.
Chleb tostowy obierz ze skórki.
Jasną część pieczywa rozkrusz lub pokrój na bardzo małe kawałeczki i dodaj margarynę o bardzo miękkiej konsystencji.
Do rozmrożonego zielonego groszku i startego sera pleśniowego dodaj jedną łyżkę przyprawy i dokładnie wymieszaj.
Piersi obsmaż na patelni z obu stron. Następnie na jedną ze stron nałóż grubą warstwę farszu.
Piersi piecz w piekarniku przez około 20- 30 minut w temperaturze 190 °C. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i zieloną sałatą. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 4126 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |