przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sznycle z indyka w polewie grzybowej

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
sznycel z indyka - 4 sztuki

pieprz

pokrojona w kostkę cebula - 1 sztuka

białe wino - 1 szklanka

duże pieczarki pokrojone w plasterki - 10 sztuk

Sos w torebce Borowikowy Knorr - 1 sztuka

starty ementaler - 10 dekagramów

natka pietruszki

Opis przygotowania:
1.Posól sznycle, popieprz i podsmaż lekko z obu stron. Dodaj cebulę, podduś chwilę, zalej winem i gotuj na małym ogniu, aż połowa płynu odparuje.
2.Podsmaż oddzielnie pieczarki, dodaj do mięsa i zalej Sosem Borowikowym Knorr przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Dodaj ser i gotuj na małym ogniu do czasu, aż ser się roztopi.
3.Podawaj sznycle z makaronem typu wstążki, posypane natką pietruszki.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4463 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin