Sznycle z indyka w polewie grzybowej |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: sznycel z indyka - 4 sztuki
pieprz
pokrojona w kostkę cebula - 1 sztuka
białe wino - 1 szklanka
duże pieczarki pokrojone w plasterki - 10 sztuk
Sos w torebce Borowikowy Knorr - 1 sztuka
starty ementaler - 10 dekagramów
natka pietruszki
|
Opis przygotowania: 1.Posól sznycle, popieprz i podsmaż lekko z obu stron. Dodaj cebulę, podduś chwilę, zalej winem i gotuj na małym ogniu, aż połowa płynu odparuje.
2.Podsmaż oddzielnie pieczarki, dodaj do mięsa i zalej Sosem Borowikowym Knorr przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Dodaj ser i gotuj na małym ogniu do czasu, aż ser się roztopi.
3.Podawaj sznycle z makaronem typu wstążki, posypane natką pietruszki. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 4464 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |