Kurczak z limonką i kolendrą | 
	 | 
		Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: 4 piersi kurczaka (pojedyncze filety) 
 
250 g ryżu basmati ugotowanego na sypko 
 
2 łyżeczki startego imbiru 
 
4 łyżki posiekanej kolendry 
 
wyciśnięty sok i skórka starta z 1 limonki 
 
1 bakłażan pokrojony w słupki 
 
1 cukinia pokrojona w słupki 
 
4 duże pieczarki pokrojone 
 
4 duże pieczarki pokrojone w grube plastry 
 
2 łyżki oliwy do smarowania 
 
1 minikostka przyprawowa Czosnek Knorr 
 
1 łyżka sezamu
 
  | 
	Opis przygotowania: Mięso nie musi specjalnie długo kruszeć, bo jest już wystarczająco miękkie. Natarte marynatą powolutku nabiera aromatu i smaku. Dlatego lepiej trochę poczekać z położeniem na ruszcie kurczaka z lionką i kolendrą, niż skracać czas marynowania. Wymieszaj składniki marynaty i polej piersi kurczaka. Odłóż na co najmniej kilkanaście minut. Upiecz na grillu wyjęte z marynaty mięso, bakłażany, cukinie i pieczarki. W czasie grillowania często smaruj oliwą. Upieczone warzywa zdejmij z grilla i posyp pokruszoną minikostką przyprawową. Mięso pokrój w plastry, posyp sezamem, podawaj z warzywami i ryżem | 
	 | 
		 | 
	| Przepis został dodany przez:  mlynek | 
	| Przepis czytano już 4760 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |