przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kurczak z limonką i kolendrą

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
4 piersi kurczaka (pojedyncze filety)

250 g ryżu basmati ugotowanego na sypko

2 łyżeczki startego imbiru

4 łyżki posiekanej kolendry

wyciśnięty sok i skórka starta z 1 limonki

1 bakłażan pokrojony w słupki

1 cukinia pokrojona w słupki

4 duże pieczarki pokrojone

4 duże pieczarki pokrojone w grube plastry

2 łyżki oliwy do smarowania

1 minikostka przyprawowa Czosnek Knorr

1 łyżka sezamu

Opis przygotowania:
Mięso nie musi specjalnie długo kruszeć, bo jest już wystarczająco miękkie. Natarte marynatą powolutku nabiera aromatu i smaku. Dlatego lepiej trochę poczekać z położeniem na ruszcie kurczaka z lionką i kolendrą, niż skracać czas marynowania. Wymieszaj składniki marynaty i polej piersi kurczaka. Odłóż na co najmniej kilkanaście minut. Upiecz na grillu wyjęte z marynaty mięso, bakłażany, cukinie i pieczarki. W czasie grillowania często smaruj oliwą. Upieczone warzywa zdejmij z grilla i posyp pokruszoną minikostką przyprawową. Mięso pokrój w plastry, posyp sezamem, podawaj z warzywami i ryżem
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4180 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin