przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa borowikowa w dwóch kolorach

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
marchewka - 1 sztuka

seler - 1/2 sztuki

pietruszka - 1 sztuka

cebula średniej wielkości - 1 sztuka

Ząbek czosnku - 2 sztuki

kurczak - 500 gramów

Ziele angielskie - 2 sztuki

ziarenka czarnego pieprzu - 4 sztuki

liść laurowy - 2 sztuki

Zupa w torebce Borowikowa Knorr - 1-2 sztuki

koniak lub brandy - 2 łyżki

gęsta śmietana 22% - 100 mililitrów

groszek ptysiowy

Opis przygotowania:
Zalej warzywa i porcję rosołową około litrem zimnej wody, doprowadź do wrzenia, zbierz powstałą pianę, a następnie dodaj przyprawy ( ziele angielskiego, liść laurowy ziarnka czarnego pieprzu). Gotuj całość około 60 minut aż wywar nabierze aromatu i smaku.

Do tak powstałego wywaru dodaj jedną lub dwie Zupy borowikowe KNORR w zależności od ilości bulionu, całość dopraw dwiema łyżkami koniaku i jeszcze chwilę pogotuj, aby alkohol odparował.

Podziel gotową zupę na dwie części i do jednej części dodaj śmietanę, drugą część pozostaw tak jak jest .

Wlej obie zupy jednocześnie do talerza, starając się aby zupy się nie wymieszały ze sobą.

Podawaj zupę posypaną groszkiem ptysiowym

Rada: Aby wygodniej było nalać zupę, dobrze jest wykorzystać dwa rondelki z dziubkiem.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4418 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin