Pomidory jako muchomorki faszerowane tuńczykiem |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: * 6 dużych dojrzałych pomidorów
* 3 jajka
* 1 puszka tuńczyka w oleju
* 2 łyżki kaparów
* pół pęczka natki pietruszki
* pieprz
* 2 łyżki jogurtu
* 2 łyżki majonezu
|
Opis przygotowania: Pomidory wymyć. Ściąć z wierzchu gruby plaster, wydrążyć miąższ i pestki. Jajka ugotować na twardo, drobno posiekać i wymieszać z tuńczykiem. Do masy dodać jogurt, majonez, kapary, posiekaną pietruszkę i pieprz. Skropić sokiem z cytryny. Nałożyć farsz do wydrążonych pomidorów. Pomidory przykryć kapeluszem i udekorować majonezem tak by powstały muchomorki. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 4009 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |