Pomidory jako muchomorki faszerowane tuńczykiem | 
	 | 
		Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: * 6 dużych dojrzałych pomidorów 
 
* 3 jajka 
 
* 1 puszka tuńczyka w oleju 
 
* 2 łyżki kaparów 
 
* pół pęczka natki pietruszki 
 
* pieprz 
 
* 2 łyżki jogurtu 
 
* 2 łyżki majonezu
 
  | 
	Opis przygotowania: Pomidory wymyć. Ściąć z wierzchu gruby plaster, wydrążyć miąższ i pestki. Jajka ugotować na twardo, drobno posiekać i wymieszać z tuńczykiem. Do masy dodać jogurt, majonez, kapary, posiekaną pietruszkę i pieprz. Skropić sokiem z cytryny. Nałożyć farsz do wydrążonych pomidorów. Pomidory przykryć kapeluszem i udekorować majonezem tak by powstały muchomorki. | 
	 | 
		 | 
	| Przepis został dodany przez:  mlynek | 
	| Przepis czytano już 4565 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |